Bedrijfstrainingen:

“The biggest shift in business comes from working on yourself.”

Lichamelijke activiteiten en gezondheid horen bij veilig en prettig werken. Over het algemeen vergen de meeste werkzaamheden steeds minder beweging door de automatisering en de verandering van een producteneconomie naar een diensteneconomie. Het is daarom belangrijk dat werkgever en werknemer aandacht besteden aan voldoende beweging om de gezondheid op peil te houden.

Bedrijven doen er goed aan om aandacht te geven aan een gezonde levenswijze om gezondheidsproblemen te voorkomen. Nederland kan op jaarbasis een bedrag van € 240 tot € 380 miljoen besparen, alleen al op verzuimkosten.

Voordelen van beweging op de werkvloer:

  • Regelmatig bewegen vermindert het risico op onder andere beroertes, hart- en vaatziekten, diabetes (type 2), darmkanker en hoge bloeddruk.
  • Voldoende beweging helpt het lichaamsgewicht op peil te houden. In Nederland heeft ruim 55% van de mannen en 50% van de vrouwen overgewicht. En bij één op de tien mensen is er sprake van ernstig overgewicht, ook wel obesitas genoemd.
  • Bewegen is goed voor botten, spieren en gewrichten.
  • Bewegen levert een belangrijke bijdrage aan de mentale gezondheid.

Wil jij het risico op ziekteverzuim verkleinen en heb je de gezondheid van je werknemers hoog in het vaandel staan? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek.

CONTACT FORMULIER